Psychotherapie

Ik bied individuele psychotherapie aan (jong)volwassenen vanaf 20 jaar. Als integratief therapeut in opleiding bied ik therapie aan op maat van jouw vraag.


Klachten of moeilijkheden die je kan ervaren en waarmee je bij mij terecht kan zijn: moeilijkheden in jouw professionele carrière, problemen in jouw relatie met jouw partner of de andere(n), onrust, piekeren, depressieve klachten, spanning, stress, mentale uitputting, ...


Koppeltherapie

Voelen jullie aan dat je als koppel uit elkaar groeit? Twijfelen jullie aan de relatie? Met deze vragen kunnen jullie bij mij terecht voor koppeltherapie. Hierbij gaan we samen op weg. Er is een intakegesprek met jullie samen als koppel, vervolgens is er een individuele sessie met elke partner om dan vervolgens samen verder te werken. Ik ga samen met jullie aan de slag en bied een traject aan op maat van jullie vraag.


Moeilijkheden die je als koppel kan ervaren en waarmee jullie bij mij terecht kunnen zijn: moeilijkheden in communicatie, moeilijkheden rond (on)trouw, vragen rond het verdere verloop van jullie relatie, het gevoel van op elkaar uitgekeken te zijn, ...


EMDR

EMDR (eye movement desensitization and reprocessing) is een specifieke therapievorm om aan traumaverwerking te doen. Deze therapievorm kan gebruikt worden om traumatische gebeurtenissen te verwerken, bronnen van stress aan te pakken, moeilijkheden die je ervaart of hebt meegemaakt waarbij je merkt dat ze je nog steeds parten spelen.


Diagnostiek

Voor kinderen is het soms nodig om een IQ-test af te nemen. Er is de mogelijkheid om een afname aan te vragen van de WISC V (Wechsler Intelligence Scale for Children - V). Hierdoor kan er een bepaling van het IQ gebeuren. De test kan afgenomen worden bij kinderen tussen de 6 en 16 jaar.